Tool en benchmark | Energieverbruik

Als jouw organisatie meerdere locaties heeft, is het niet efficiënt om zomaar op alle locaties aan de slag te gaan met energiebesparing. Deze tool helpt om de prioriteiten te bepalen. ​

Via onderstaande button download je het invulblad (let op: er verschijnt een pop-up met een Excelbestand). Als je deze ingevuld mailt naar info@waarborgfondskinderopvang.nl of upload via het formulier hiernaast, gaat onze Energiebespaarder hiermee aan de slag. Je ontvangt jouw resultaten binnen enkele werkdagen per mail*. Je krijgt hiermee snel inzicht in de daadwerkelijke energieprestatie van jouw locaties. Je kunt ze met de tool namelijk eenvoudig met elkaar vergelijken op het gebied van energieverbruik (gas en elektra), energiekosten en CO2-emissies. Je krijgt daarmee onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Zijn mijn energiekosten/exploitatievergoedingen hoog of laag ten opzichte van andere locaties?
  • Welke locaties doen het goed en welke locaties juist minder goed?
  • Bij welke locaties kan ik snel resultaten behalen en zo een begin maken met verduurzamen?
  • Liggen we op koers met onze (eigen en wettelijke) duurzaamheidsdoelstellingen of moeten we bijsturen?

Download het Excel-invulblad hier

Instructies bij het invullen
Als je het invulblad opent zie je groengekleurde velden, deze moet je minimaal invullen. Wanneer je ook de roze velden invult, krijg je extra inzicht. Voordat je start met het invullen, is het goed om alvast onderstaande gegevens te verzamelen:

  • Naam en adresgegevens van de locaties
  • Bouwjaar (en eventueel renovatiejaar) van de locaties
  • Bruto vloeroppervlak van de locaties
  • Elektriciteits- en aardgas (óf warmte) verbruik van één geheel verbruiksjaar (1 januari t/m 31 december). Je kunt de verbruiken van de jaren 2017 t/m 2021 aanleveren.

Optionele gegevens voor extra inzicht zijn gemiddeld kindaantal, energielabel, totale energiekosten die overeenkomen met het verbruiksjaar en/of productie zonnepanelen in kWh.

N.B. Zorg ervoor dat het vloeroppervlak exact overeenkomt met het gebouwdeel waarin ook alle energie wordt gebruikt. Deelt de kinderopvang het pand met bijvoorbeeld de school, waarbij de kinderopvang een eigen energiemeter/energieaansluiting, reken dan alleen het eigen verbruik en het bijbehorende vloeroppervlak. Zit je samen met de school achter dezelfde meter, neem je het verbruik en vloeroppervlak wel mee in het totaal. Je kunt hierover uitleg krijgen indien gewenst.

Heb je vragen over het invullen van het invulblad, neem dan gerust contact op.

* Jouw gegevens worden verzameld en anoniem verwerkt ten behoeve van het opzetten van de landelijke Benchmark Energie Inzicht.

Vragenlijst

Algemene gegevens


Tool en benchmark | Energieverbruik

Upload hier je ingevulde Excel-bestand (deze kun je via de button links eerst downloaden)

Bestanden moeten kleiner zijn dan 20 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml zip.

  

LinkedIn.png  Facebook.png  Instagram2.png