Kinderopvang, sport, cultuur, muziek en buitenleven op 1 locatie bij Kids Lodge in Houten

Louise de Ruiter, moeder van vier inmiddels volwassen kinderen, kreeg in 2008 het idee om te starten met een eigen kinderopvanglocatie. Ze herinnerde zich de periode toen haar eigen kinderen klein waren en ze van het één naar het ander moest rijden voor muziek-, dans-, zwemles of andere sportactiviteiten. Dit werd de basis voor haar idee. De te realiseren locatie moest een centrum worden waar kinderen naast de opvang ook kunnen sporten en waar ze kennis kunnen maken met cultuur, muziek en het buitenleven. En dat alles onder één dak.

In Houten was er de mogelijkheid om een perceel van 4.700 m² te kopen. Op dit perceel zou een pand gebouw kunnen worden met 88 kindplaatsen dagopvang, 180 kindplaatsen buitenschoolse opvang, een eigen zwembad, ruimte voor muzieklessen en een educatief centrum waar o.a. zwangerschapscursussen en babymassage gegeven konden worden.

Het plan was zeer ambitieus, zeker voor een startende onderneming en werd hier en daar sceptisch ontvangen. Louise bleef achter haar idee staan en stelde een ondernemingsplan op wat zij voorlegde bij de bank en het Waarborgfonds. De investering kon gefinancierd worden door een mix van eigen middelen en een bancaire financiering.

De waarde die de bank aan het pand toekende voor de financiering was, door de beperkte courantheid en beperkte bestemming van het pand, relatief laag. Daarom werd een borgstelling bij het Waarborgfonds aangevraagd voor aanvullende zekerheid.

Het Waarborgfonds beoordeelde het ondernemingsplan als een goed onderbouwd en gedetailleerd plan met analyses van de markt en concurrentie en onderbouwde prognoses. Bij het opstellen van deze prognoses werd samengewerkt met de accountant, waarmee financiële deskundigheid aan het plan werd toegevoegd. Het plan was onderscheidend ten opzichte van andere aanbieders in de markt.

Dat ondernemer en haar echtgenoot het risico op zich namen door zich ook in privé volledige aansprakelijk te stellen voor de onderneming en de financiering met borgstelling werd als krachtig beoordeeld.

Kids Lodge is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol kinderdagverblijf en kreeg in 2016 de Kinderopvang Award uitgereikt.

Kunnen wij jou helpen met het ondernemersplan? Vraag dan het pakket Verantwoord investeren: van idee tot realisatie

Financiën

Ons team staat klaar

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems, activiteiten of praktijkvoorbeelden? Of heb je niet gevonden wat je zocht? 

Neem contact met ons op