Ons team staat klaar om proactief te ondersteunen

Ondersteuning

Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang staat klaar om je te ondersteunen op het gebied van financiën, organisatieontwikkeling en huisvesting.

We zijn er voor de individuele kinderopvangorganisaties, van kleinschalig tot groot, en voor de sector kinderopvang als geheel. We zetten ons in om inzicht te geven, te versterken en te inspireren, innovatie te bevorderen en te ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Dit doen we door het proactief brengen van kennis en inzicht, in combinatie met onderstaande ondersteuning.

Linker kolom

Abonnementen

Er zijn twee abonnementen: een helpdeskabonnement en een uitgebreider ondersteuningsabonnement. Bij het ondersteuningsabonnement krijg je naast toegang tot de helpdesk ook toegang tot het Virtueel Kinderdagverblijf, waarin de actuele wet- en regelgeving op een rijtje staat. Én krijg je 30% korting op cursussen, workshops en webinars.

Meer weten 

Rechter kolom

Helpdesk

Via de helpdesk hebben jij en je collega's toegang tot een team van experts waar je onbeperkt algemene vragen aan kunt stellen. Ons team staat klaar om je vragen snel te beantwoorden. Je mag daarbij rekenen op volstrekte onafhankelijkheid. Heb je geen abonnement? Aan de helpdesk kun je eenmalig kosteloos een vraag stellen.

Stel een vraag

Linker kolom

Maatwerk

Naast het beantwoorden van algemene helpdeskvragen over een thema binnen één van onze pijlers, bieden we ook maatwerkondersteuning aan. We nemen daarbij de specifieke situatie van de organisatie(s) als uitgangspunt en kijken vanuit daar wat er nodig is. We zijn er voor kinderopvang, scholen, gemeentes of een combinatie hiervan.

Meer informatie

Rechter kolom

Borgstellingen

Wil je een investering extern financieren, dan moet je de financier zekerheden bieden. Dat kan een pand zijn, maar ook een borgstelling van Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang. Daarmee daalt het risico van de financier en dat zorgt voor betere voorwaarden, zoals korting op de financieringsrente of op verzekeringen.

Meer informatie

Linker kolom

Quickscan binnenklimaat

Wil je aan de slag met het verbeteren van het binnenklimaat op jouw locatie? Tijdens de Quickscan bezoeken we de locatie en kijken we waar optimalisaties mogelijk zijn. We kijken daarbij naar de aanwezige ventilatievoorzieningen, maar ook naar ventilatiegedrag. Ook krijg je tips over het omgaan met kou en tocht in de winter en hitte in de zomer.

Quickscan aanvragen