Voor een financieel gezonde organisatie

Financiën

Op financieel gebied brengt de voortdurende beweging in de kinderopvangsector zowel uitdagingen als kansen met zich mee.

Door op tijd te anticiperen op ontwikkelingen en bijkomende opgaves, zoals (de gevolgen van) de aankomende stelselwijziging, hoge inflatie en investeringen in huisvesting, personeel en duurzaamheid wordt de continuïteit van de kinderopvangorganisatie gewaarborgd. Daarnaast geeft het ruimte om te professionaliseren en te innoveren. 

Dit vraagt om specifieke kennis en inzicht op het gebied van bedrijfsvoering, exploitatie en investeren & financieren. 
We staan klaar om hierbij te ondersteunen.

Linker kolom

Kennis en inzicht

Via diverse kennisitems krijg je informatie en inzichten die je eenvoudig kunt toepassen op de eigen situatie. Om je hierbij te ondersteunen zijn er modellen en stappenplannen beschikbaar. Denk aan het Begrotingsmodel Kinderopvang, het model voor het opstellen van een liquiditeitsprognose en het stappenplan voor risicobeheer.

Naar de kennisbank

Rechter kolom

Cijfers en onderzoek

We doen onderzoek naar, en delen cijfers over, de financiële ontwikkeling van de sector. Dit doen we onder andere via het Sectorrapport Kinderopvang. Individuele kinderopvangorganisaties kunnen zichzelf zo spiegelen met de sectorgemiddelden en op basis daarvan strategische keuzes maken voor het eigen beleid. 

Naar de actuele onderzoeken

Linker kolom

Activiteiten

We organiseren activiteiten zoals een workshop over het vaststellen van de juiste uurprijs en een webinar over hoe je kengetallen kunt inzetten voor inzicht in de financiële gezondheid van de organisatie. Zoek je naar een platform waar je gelijkgestemde professionals kunt ontmoeten? Bekijk dan de netwerkkring voor Controllers.

Bekijk alle activiteiten

Rechter kolom

Ondersteuning op maat

We bieden ondersteuning op maat. Ga in gesprek met onze experts over een specifiek onderwerp, zoals verantwoord investeren & financieren en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. We kijken ook of een borgstelling kan helpen bij het realiseren van de plannen. Bekijk de ondersteuningspagina of neem contact met ons op. 

Neem contact op

Tekst

Benchmark Kinderopvang

Voer de jaarcijfers in en zie in één oogopslag hoe de kinderopvangorganisatie er financieel voor staat. Via het interactief en persoonlijk dashboard vergelijk je de eigen cijfers met de sectorgemiddelden. Met dit inzicht houd je grip op de bedrijfsvoering en kun je deze waar mogelijk verbeteren. Het helpt je om de koers voor de toekomst te bepalen.

Account aanmaken en inloggen

Tekst

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang en het laatste nieuws vanuit de sector op het gebied van financiën, organisatieontwikkeling, huisvesting en meer? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden