Villa Vipkids: kleinschalig kinderdagverblijf ingericht met natuurlijke en duurzame materialen

Naima Aakouk runt sinds 2013 een kleinschalig kinderdagverblijf in Amsterdam Westerpark: Kinderdagverblijf Vipkids . Met haar zus Naziha is ze onlangs een nieuwe locatie gestart in Amsterdam Noord. Het pand had al een maatschappelijk bestemming, waardoor er geen bestemmingswijziging hoefde te komen. Dit scheelde de ondernemers veel tijd. Omdat ook de financiering snel rond was, kon er al gauw met de verbouwing worden gestart.

Voor de inrichting is gekozen voor natuurlijke en duurzame materialen. Deze keuze is door Naima en Naziha bewust gemaakt. De ondernemers onderscheiden zich door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige, groene en biologische kinderopvang. Zo is er een eigen moestuin waar groenten en bloemen worden gepland en verzorgd met de kinderen. En ook worden er veel activiteiten georganiseerd op het gebied van natuurbeleving.

Om de verbouwing en inrichting te kunnen bekostigen, is gebruik gemaakt van een financiering bij de bank. De ondernemers hebben ervoor gekozen de financiering aan te gaan in combinatie met een borgstelling van het Waarborgfonds. Dit biedt de bank extra zekerheid. Hierdoor konden Naima en Naziha geld lenen tegen gunstigere voorwaarden en was de financiering sneller rond. Omdat de nieuwe locatie zit in een complex met langdurige zorg voor ouderen, thuiszorg en dagbesteding, had het pand al een maatschappelijke bestemming. Er hoefde dus geen bestemmingswijziging te komen. Dat scheelde de ondernemers veel tijd. Omdat ook de financiering snel rond was, stond niets hen meer in de weg om met de verbouwing te starten.

Niet alleen wat betreft de opstart en de uitstraling van het kinderdagverblijf maken de zussen bewuste keuzes. Nog zo’n keuze is dat beide ondernemers kunnen worden ingezet op de groep. Dit vinden zij vanwege het kleinschalige karakter van de organisatie belangrijk, zowel voor het contact met de ouders als voor de personeelskosten. De letters VIP in Vipkids staan voor Verantwoord, Interactief en Pedagogisch. Dit zijn drie zaken die, naast de kinderen, binnen het kinderdagverblijf centraal staan. Niet alleen de kids worden als Vip behandeld, ook de ouders worden maximaal ontzorgd. De kinderen krijgen (brood) warme maaltijden, vers fruit, zuivel, gezonde tussendoortjes en er worden veel activiteiten georganiseerd op het gebied van natuurbeleving, cultuur, yoga en dans.

Financiën

Ons team staat klaar

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems, activiteiten of praktijkvoorbeelden? Of heb je niet gevonden wat je zocht? 

Neem contact met ons op