Tool en benchmark | Energieverbruik

Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang ondersteunt kinderopvangorganisaties op het gebied van duurzaamheid. Daarvoor is in samenwerking met de sectororganisaties de Groene Agenda Kinderopvang ontwikkeld. In de Groene Agenda Kinderopvang gaan we in op acht thema’s, waaronder energiebesparing. We delen stappenplannen, tips en een checklist om zelf interessante energiebesparingen op te sporen. Ook hebben we een tool ontwikkeld waarmee je jouw locaties onderling en met anderen* kunt vergelijken op energieverbruik.

Met deze landelijke benchmark kun je de eigen locaties geanonimiseerd vergelijken met elkaar én die van anderen* op het gebied van energieverbruik (gas en elektra), energiekosten en CO2-emissies. Je krijgt daarmee onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Tool energie inzicht 352x176.pngZijn mijn energiekosten/ exploitatievergoedingen hoog of laag ten opzichte van andere locaties?
  • Welke locaties doen het goed en welke locaties juist minder goed?
  • Bij welke locaties kan ik snel resultaten behalen en zo een begin maken met verduurzamen?
  • Liggen we op koers met onze (eigen en wettelijke) duurzaamheidsdoelstellingen of moeten we bijsturen?

Download het invulblad aan via onderstaande button, lees de instructies en vul het energieverbruik, de energiekosten, het bouwjaar en de oppervlakte (m2) van jouw locaties in. Nadat jij jouw gegevens hebt ingeleverd, gaat onze Energiebespaarder hiermee aan de slag. Je ontvangt jouw resultaten per mail.

Download het invulblad

Wil je meer weten over de tool en/of de benchmark? Stuur een email naar info@waarborgfondskinderopvang.nl, dan nemen we binnen drie werkdagen contact met je op.

* De benchmark is recent opgezet en moet nu gevuld worden met de gegevens van kinderopvangorganisaties. Hoe meer organisaties mee doen, hoe beter de benchmark. Zodra de benchmarkfunctie beschikbaar is, krijg je daarover bericht. De resultaten voor het vergelijken van de eigen locaties ontvang je wel direct.


De Groene Agenda Kinderopvang is ontwikkeld door Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang in samenwerking met de sectororganisaties:

Brancheorganisaties banner.png

Gerelateerd