21 maart 2019
/ Utrecht

Cursus - Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang - VOL

Het Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang is een ideaal hulpmiddel om goed inzicht te krijgen in uw huisvesting en uw opgave in de komende jaren. Tijdens deze cursus op 21 maart geven wij u de kennis over de verschillende onderdelen van de huisvesting, waarop u de kwaliteit van uw huisvesting kunt beoordelen.

Datum & locatie: 21 maart 2019 in Utrecht (12.30 – 16.00 uur)
Deelnemers:  Kinderopvang
Cursusleiders: Romy Schneider 
Kosten: € 295,- per cursus excl. btw & € 250,- excl. btw voor organisaties met een ondersteuningsabonnement

Gezonde kinderopvang vraagt om kwalitatief goede en duurzame gebouwen. Goede huisvesting heeft namelijk een positief effect op het welbevinden van de kinderen en werknemers die het gebouw dagelijks gebruiken. Daarnaast ondersteunt het bij de ontwikkeling en het leerproces van de kinderen.Goed beheer op de bestaande huisvesting of de realisatie van een nieuw gebouw is echter een complexe opgave. Om kinderopvanorganisaties bij deze taak te helpen heeft het Waarborgfonds Kinderopvang een Kwaliteitskader ontwikkeld. Dit kader spreekt een voor alle betrokkene partijen (gebruiker, eigenaar, vastgoedadviseur) begrijpelijke taal en helpt u op weg met een reeks eenduidige en praktisch toepasbare kwaliteitscriteria op het gebied van ruimtelijke kwaliteit, gebruik en techniek.

Tijdens deze cursus maakt u kennis met Het kwaliteitskader Huisvesting kinderopvang en leert u hoe u Het kader kunt gebruiken binnen de verschillende niveaus (operationeel, tactisch, strategisch) van uw organisatie. U leert hoe u inzicht kunt krijgen over u gebouwenbestand en hoe een kwaliteitsscan u hierbij kan helpen.

De cursus is bedoeld voor kinderopvangorganisaties die een duurzame huisvesting nastreven en de kwaliteit van hun locaties willen verbeteren.

Kortom een duurzaam gebouw is aantrekkelijk, gezond en betaalbaar.

U kunt tot één week voorafgaand aan de cursus kosteloos annuleren, daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.