Checklist – aan de slag met je personeelsbeleid

Deze checklist is bedoeld om naast je personeelsbeleid te leggen. Om zo te controleren of er nog aanvullingen zijn om het beleid compleet te maken en hierdoor meer personeel te vinden, binden, boeien, bloeien & laten groeien.

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een optimale personeelsbezetting is de tijd die je stopt in de binding met jouw personeel. Personeel dat zich goed verbonden voelt met jouw organisatie, vertrekt minder snel en dit voorkomt personeelstekort. Heb je zelf in beeld hoe jouw organisatie zich profileert? Wat zijn de sterke kanten, wat is het imago en waar kun je nog verbeteren? De checklist staat boordevol handige tips en praktische adviezen. 

De checklist is ontwikkeld in afstemming met Kinderopvang werkt! en heeft een update gehad in maart 2023.

Checklist aanvragen

Heb je na het bekijken van deze checklist nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op 


Kennisgroep ondernemers
Heb jij als ondernemer de behoefte om te sparren met gelijkgestemde ondernemers over onderwerpen zoals personeel en het personeelsbeleid? De kennisgroep biedt deze mogelijkheid. Het is een netwerk waar ondernemers elkaar vinden die in de praktijk tegen dezelfde vraagstukken en uitdagingen aanlopen. De vier bijeenkomsten per jaar zijn gericht op ontmoeten en het uitwisselen van kennis, ervaringen en inzichten. De onderwerpen die ter tafel komen lopen zeer uiteen, denk naast personeel ook aan financieel beleid, (natuurlijk/indirect) leiderschap, ontwikkelingen in de sector, als ook de alledaagse zaken die spelen op de werkvloer. Er zijn kennisgroepen voor ondernemers van kleinschalige of middelgrote kinderopvangorganisaties. Kijk hier voor meer informatie (de kennisgroepen staan onderin de pagina).

Organisatieontwikkeling

Ons team staat klaar

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems, activiteiten of praktijkvoorbeelden? Of heb je niet gevonden wat je zocht? 

Neem contact met ons op