Energie besparen in de Kinderopvang

Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang heeft 3 kennisitems ontwikkeld, waarmee je zelf gericht aan de slag kunt met het besparen van energie:

  • Stappenplan energiebesparing in de kinderopvang
  • Checklist energiebesparing in de kinderopvang
  • Tiplijst energiebesparing in de kinderopvang

 

Stappenplan energiebesparing in de kinderopvang 

Voor een planmatige aanpak

Om tot daadwerkelijke energiebesparing te komen, is het goed om een planmatige aanpak te kiezen. Zo voorkom je dat je stappen in het proces overslaat.

Bekijk het schemaChecklist energiebesparing in de kinderopvang 

Ga zelf op zoek naar eenvoudige vormen van energiebesparing 

Aan de hand van deze checklist kun je zelf op zoek gaan naar eenvoudige vormen van energiebesparing op de locatie. Deze checklist sluit aan bij de brochure met 10 tips voor eenvoudige energiebesparing in de kinderopvang en is zonder diepgaande kennis op dit gebied toch goed te gebruiken.

Bekijk de checklistTiplijst energiebesparing in de kinderopvang 

Bespaar eenvoudig energie

Welke stappen kun je direct nemen om energie te besparen? Deze 10 tips helpen je op weg om met laagdrempelige maatregelen energie te besparen in jouw organisatie.

Bekijk de tiplijst


Wil je aan de slag met het verbeteren van het binnenklimaat op jouw locatie? Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang biedt een quickscan binnenklimaat aan. Bekijk hier de mogelijkheden

Duurzaamheid

Ons team staat klaar

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems, activiteiten of praktijkvoorbeelden? Of heb je niet gevonden wat je zocht? 

Neem contact met ons op