Handreiking biodiversiteit in en rondom de kinderopvang

In opdracht van Stichting Groen Cement en Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang is in 2021 door twee studenten van de Hogeschool van Hall Larenstein, Beau Biesboer en Maxime ten Brundel, een onderzoek gedaan naar de waarde van biodiversiteit voor de kinderopvang.

In juni 2021 hebben de studenten het rapport opgeleverd. Een waardevol document vol met kennis over biodiversiteit en wat dit kan betekenen voor de sector Kinderopvang. Dit rapport is als basis gebruikt voor het ontwikkelen van deze handreiking.

In deel 1 van de handreiking vind je de conclusies uit het onderzoeksrapport, waarbij antwoord wordt gegeven op de bovenstaande vragen. In deel 2 is een stappenplan opgenomen waarmee je de biodiversiteit rondom de locatie kunt verhogen. Met instemming van de studenten is in bijlage 1 het volledige theoretisch onderzoek uit het rapport overgenomen. De overige bijlages bevatten aanvullende informatie waarnaar in de desbetreffende hoofdstukken wordt verwezen.

Download de handreiking
 

Ons team staat klaar

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems, activiteiten of praktijkvoorbeelden? Of heb je niet gevonden wat je zocht? 

Neem contact met ons op