Verduurzamen in een huursituatie

Hoe doe je dat? 

Steeds meer kinderopvangorganisaties willen verduurzamen. Juist daar waar kinderen worden begeleid naar hun toekomst in een steeds veranderende wereld, is het niet meer dan logisch om door een duurzame bril naar die wereld te kijken. 

In de handreiking Verduurzamen in een huursituatie gaan we in op de stappen die huurders kunnen zetten om de huisvesting te verduurzamen. De focus ligt daarbij op energiebesparing. Naast de wettelijke vereisten, zijn er ook eigen wensen om te verduurzamen. Wat is nu je ambitie? Waar wil je als organisatie naar toe en hoe kom je daar? De stappen die je zelf kunt zetten op je locaties verschillen voor eigenaren en huurders. Naast de wettelijke kaders en verdeling van verantwoordelijkheden, schetsen we ook de processtappen. Hoe kun je als huurder jouw duurzame ambities ook daadwerkelijk realiseren?

Download de handreikingVanuit het Klimaatakkoord is de wetgeving stapsgewijs aangepast om de klimaatdoelen te kunnen bereiken. Eigenaren en huurders worden niet alleen meer aangespoord om te verduurzamen, maar zelfs wettelijk verplicht om duurzame stappen te zetten. Bekijk het beleidspad om in één oogopslag te zien wat deze verplichtingen binnen de sector kinderopvang zijn. 


Dit is een handreiking van de Groene Agenda Kinderopvang, de Groene Agenda helpt je praktische op weg. Benieuwd naar de Groene Agenda? Bekijk hem hier.  

Duurzaamheid

Ons team staat klaar

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems, activiteiten of praktijkvoorbeelden? Of heb je niet gevonden wat je zocht? 

Neem contact met ons op