Twee dagen kinderopvang als basisvoorziening in gemeente Groningen

Kinderopvangtotaal.nl | Nederland

Gemeente Groningen wil werk maken van kinderopvang als basisvoorziening. Het College van B&W staat achter de visie van Wethouder Ton Schroor. Ze willen zo snel mogelijk meer uren gaan financieren voor kinderen die nu nog niet naar de kinderopvang gaan.

playground-2457320_960_720.jpgDe timing van de plannen is enigszins ongelukkig zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom wil Schroor nu al maatregelen nemen. Als eerste wil de wethouder alle peuters de mogelijkheid geven om 8 uur per week (in plaats van 6) gebruik te maken van een voorschools aanbod. Peuters van 2,5 tot 4 jaar met een risico op leerachterstand (zogenaamde VVE-indicatie) krijgen een geïntensiveerd aanbod van 16 uur per week. Dit is nu nog 12 uur.

Als de gemeente na de gemeenteraadsverkiezingen het plan blijft steunen, krijgen alle kinderen van 2-4 jaar komend jaar twee dagen opvang per week. Daarna wordt deze groep uitgebreid naar kinderen vanaf 3 maanden zodat alle kinderen tot 4 jaar twee dagen naar de opvang kunnen gaan. De gemeente wil de kosten die bovenop de VVE-uren komen volledig vergoeden voor ouders die geen recht hebben op toeslagen. Dat kost de gemeente enkele miljoenen euro’s.

Ton Schroor vindt het belangrijk om in de voorschoolse periode te investeren en het bereik te vergroten. Hij gelooft dat dit een goede basis is van een verdere carrière op school. Lees hier het volledige bericht..

Meer weten over dit onderwerp?
Op 6 maart, voorafgaand aan de Kennisdag, organiseert Kenniscentrum Ruimte-OK in samenwerking met Kindcentra 2020 een debat over integraliteit in het sociale domein. Het debat duurt van 10.00 tot 11.30 uur, aanwezigheid is gratis. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 
 

 

30/01/2018 / Extern nieuws
Gerelateerd