Afbeelding bij artikel
woensdag 03 april 2024
Body tekst

Toepassing van Governance Code voor kleinschalige kinderopvangorganisaties

Een webinar en handreiking boordevol praktische handvatten om de Governance Code Kinderopvang in te zetten in kleinschalige kinderopvangorganisaties. Inzetten van de code zorgt voor (zelf)vertrouwen, stabiliteit en rust. Belangrijke factoren voor álle ondernemers in de kinderopvang.

In dit webinar en deze handreiking leer je de waarde van de code kennen, leggen we de zes beginselen uit en vertellen we hoe je deze kunt inzetten voor de versterking van de kwaliteit van jouw organisatie!

In de praktijk wordt de code voornamelijk gebruikt door de grotere kinderopvangorganisaties, terwijl het ook voor kleinschalige organisaties grote waarde heeft. De Governance Code Kinderopvang:

  • biedt handvatten om gestructureerd beleid te maken, uit te voeren en te evalueren;
  • zorgt voor inzicht bij stakeholders over hoe je organiseert en geeft daarmee vertrouwen in jou en de organisatie;
  • inspireert tot dialoog, samenwerking en handelen naar normen en waarden;
  • versterkt de kwaliteit van de organisatie

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor het webinar en download de handreiking! 

Het webinar en de handreiking zijn een gezamenlijk initiatief van de bdKO en Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang.

 

Webinar

Sprekers: Johan Vriesema (tot 2023 voorzitter van de bdKO en bestuurder van Floreokids) en Sonja Sandbergen (expert Organisatieontwikkeling bij Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang)
Datum en tijd: Maandag 16 september van 09:30 uur tot 11:00 uur
Doelgroep: Ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties
Kosten: Geen

>> Aanmelden voor het webinar

 

Handreiking

Deze handreiking biedt ondernemers (vaak ook de oprichters) van kleinschalige kinderopvangorganisaties zeer praktische handvatten om de Governance Code Kinderopvang in te zetten binnen de eigen organisatie. Handreiking aanvragen

 
Strategisch beleidsplan: voor een duidelijke visie en heldere richting

Een strategisch beleidsplan is een onmisbaar document voor elke kinderopvangorganisatie. Het geeft richting en focus, stelt doelen en biedt een roadmap voor de komende jaren. Het zorgt voor consistentie en draagt bij aan een stabiele organisatie. Ook wanneer de kinderopvangorganisatie te maken heeft met veranderende omstandigheden, door ontwikkelingen binnen de organisatie of in de sector.


Zo kan het strategisch beleidsplan ook erg helpend zijn bij het uitvoeren van de Governance code.

Meer informatie