Afbeelding bij artikel
donderdag 07 maart 2024
Body tekst

Aankondiging Sectorrapport Kinderopvang

Jaarlijks zet Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang zich samen met jullie in voor het krijgen van onafhankelijk inzicht in de financiële ontwikkeling van de sector middels het Sectorrapport Kinderopvang.

Ook dit jaar heb je, als je deelneemt aan het Sectorrapport, weer de mogelijkheid om te benchmarken. Na het invullen van de jaarrekening krijg je direct inzicht in je eigen kengetallen. Na publicatie van het Sectorrapport kun je de eigen kengetallen eenvoudig vergelijken met de kengetallen uit het Sectorrapport Kinderopvang via een interactief en persoonlijk dashboard. Zo zie je in één oogopslag hoe jouw organisatie er financieel voor staat en waar ruimte zit voor verbetering. 

Panel Kinderopvang
Net als vorig jaar kun je naast het delen van jaarrekening, ook deelnemen aan het Panel Kinderopvang. Om nog beter inzicht te krijgen in de sectorontwikkelingen wil het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang ten behoeve van de sectorrapportage een aantal vragen stellen aan deelnemers van het panel. De reacties worden net als de individuele cijfers geanonimiseerd en niet herleidbaar verwerkt ten behoeve van sectorinzicht. 

Deelnemen aan het Sectorrapport kan op verschillende manieren:

  • Je jaarrekening uploaden. Wij voeren de cijfers voor je in, maar je kunt zelf benchmarken. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om de panelvragen in te vullen
  • Je jaarrekening aanleveren via info@benchmarkkinderopvang.nl. Wij voeren de cijfers voor je in. Je kunt dan niet benchmarken en ook niet deelnemen aan het panel.
  • Je vult de gegevens van de jaarrekening zelf in, in de online omgeving via je eigen account. Mocht je nog geen account hebben, vraag hier alvast jouw account aan. Vanaf medio april is het mogelijk de jaarrekening van 2023 in te voeren. 

Alle cijfers worden anoniem verwerkt en zijn niet individueel herleidbaar.

Zijn er vragen over deelname? Óf wil je graag meedoen, maar weet je niet zeker of je cijfers geschikt zijn? Neem contact op met het Waarborgfonds via info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel naar Cora Mastwijk op tel: 06-83251750.