Afbeelding bij artikel
donderdag 26 januari 2023
Body tekst

Nieuwe afspraken aantoonbaarheidseisen taaleis 3F

Brancheorganisatie Kinderopvang | Utrecht

Per 1 januari 2025 wordt de taaleis IKK van kracht. De aantoonbaarheidseisen (wanneer voldoe je eraan) en de manier van toetsen (op welke manier toon je dat aan) leiden tot veel onduidelijkheid. Daarover zijn nieuwe afspraken gemaakt.

In een gezamenlijk overleg van brancheorganisaties, cao-partijen, SZW, OCW, MBO Raad en FNV zijn er nu eenduidige afspraken gemaakt. Vanaf 1 januari 2025 geldt één hoofdregel voor de taaleis IKK, VE én de diploma’s voor (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker.

Lees het volledige bericht


Kinderopvang op Koers
Door de economische en politieke ontwikkelingen komt er veel af op onze sector. Er zijn grote ambities voor de toekomst en tegelijk de nodige uitdagingen. Het programma Kinderopvang op Koers helpt kinderopvangorganisaties (groot én klein) bij de vraagstukken in deze uitdagende tijd. We staan klaar om je te helpen met inzicht in de opgaven (wat speelt er allemaal) en geven handvaten om continuïteit te realiseren (hoe ga ik hier concreet mee aan de slag). Wil je weten waar jouw organisatie staat en welke stappen je kunt zetten? Kijk hier.