Afbeelding bij artikel
maandag 22 mei 2023
Body tekst

Hoe bepaal ik mijn uurprijs?

Hoe bepaal je als kinderopvangondernemer de juiste uurprijs voor het volgende jaar?

De workshop “Hoe bepaal ik mijn uurprijs?” is bedoeld voor ondernemers die het tarief voor volgend jaar op een professionelere manier willen vaststellen en onderbouwen. We nemen jou mee in de vele aspecten die bepalend zijn voor het vaststellen van de juiste uurprijs. Denk aan: jouw gemaakte prognoses, de USP's (Unique Selling Points) van jouw organisatie, de prijsbepaling van jouw concurrenten, het wel/niet stijgen van het KOT-tarief of de loonkosten bij een nieuwe CAO, etc.

Deze workshop richt zich op ondernemers van kleinere kinderopvangorganisaties. We gaan in op de economische en strategische afwegingen die je kunt maken bij het vaststellen van de nieuwe tarieven. Alle eerder genoemde aspecten komen aan bod. Er is volop ruimte voor het delen van ervaringen met de andere deelnemers en voor het stellen van vragen. Je leert ook hoe je het adviestraject met de oudercommissie doorloopt zonder weerstand, omdat je het nieuwe tarief kunt verklaren en verantwoorden.

Als ondernemer sta je elk jaar opnieuw voor de vraag: ‘Hoe bepaal ik nu de uurprijs die past bij mijn organisatie? Waar moet ik dan allemaal rekening mee houden? En welke afwegingen maak ik daarbij?’. Na deze workshop ga je naar huis met een helder plan van aanpak om het opvangtarief voor het volgende jaar vast te stellen*.

Doelgroep: Ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties
Workshopleider: Joost Koetsier en Cora Mastwijk
Kosten: Workshop (fysiek op locatie) €195,- excl. btw, webinar (online) €150,- excl. btw. Organisaties met een ondersteuningsabonnement krijgen 30% korting.
Data:

  • Webinar: donderdag 24 augustus | Online | 10:00 uur- 13:00 uur
  • Workshop: donderdag 7 september | Eindhoven | 10:00 uur - 13:00 uur
  • Webinar: donderdag 21 september | Online | 10:00 uur - 13:00 uur

Klik hier om je aan te melden

Je kunt tot 1 week voorafgaand aan de workshop/het webinar kosteloos annuleren, daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

* Begrotingsmodel Kinderopvang
Voor het bepalen van de uurprijs is het belangrijk jaarlijks eerst een begroting op te stellen. Als er voor de eigen organisatie nog geen begroting beschikbaar is, maak dan gebruik van het Begrotingsmodel Kinderopvang. Het model en de handleiding helpen je stap voor stap een eigen begroting op te stellen. In het bijbehorende flitswebinar, dat optineel te volgen is, wordt het model uitgelegd en kun je je vragen stellen. Kijk hier voor meer informatie en het aanvragen van het model.

Joost Koetsier