Duitse Internationale School Den Haag

De Duitse Internationale School Den Haag biedt eigen kinderopvang aan. De kinderopvang is gevestigd op twee locaties op de schoolcampus. Er is een locatie dagopvang (kdv) en een locatie buitenschoolse opvang (bso) met in totaal 120 kindplaatsen. Er wordt gewerkt vanuit een Duitse pedagogiek met kinderen van over de hele wereld, in totaal zijn er bijna 40 verschillende nationaliteiten. Tevens sluit de visie aan op het Duitse schoolsysteem, waarbij alle kinderen vanaf 3 jaar naar Kindergarten (kinderopvang) gaan, vanaf 5 jaar naar Preschool (kleuterklas) en vanaf 6 jaar naar de Primary School (basisschool).  
Logoversion_01_Wort_Bildmarke_vertikal.png

Als manager van de kinderopvang ben ik in het voorjaar van 2019 bij een regiobijeenkomst IKK geweest, omdat ik verschillende vraagstukken had:
- De samenvoeging van stamgroepen met basisgroepen
- De inzet van stagiaires uit het buitenland (Duitsland)
- Het voldoen aan de taaleis in 2023 door de Duits sprekende pedagogisch medewerkers 

Na afloop van de regiobijeenkomst is persoonlijke ondersteuning op locatie aangeboden. Nadat ik aangaf dat ik graag een afspraak zou willen, werd er snel contact gemaakt. Tijdens dit gesprek zijn we tot een oplossing gekomen. De specialist met wie ik gesproken heb, heeft goed naar mijn vragen geluisterd en alles uitgezocht. Ik heb nu de nodige achtergrondinformatie om de juiste keuzes te maken. 

Met het waarborgfonds kan ik naar mijn mening altijd contact opnemen. Mijn vragen worden altijd serieus en zorgvuldig behandeld. Men komt bij het waarborgfonds altijd terug op gestelde vragen, ook wanneer zij niet gelijk antwoord kunnen geven. Dit wordt ten zeerste gewaardeerd.

Heb jij ook ondersteuning nodig?  Neem dan contact met ons op! 


Meer praktijkvoorbeelden lezen? Bekijk ze in dit overzicht.

Gerelateerd