Kinderopvang Beregoed

Beregoed is 12.5 jaar geleden gestart als een kleinschalig kinderdagverblijf in Hoek van Holland,                                    Logo Beregoed.png
met één opvang-groep van maximaal 8 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. In 2010 verhuisde die groep naar
een mooie buitenlocatie aan de rand van het bos. Daar groeide Beregoed uit naar een locatie met twee opvanggroepen.
Naast deze locatie werd er in 2011 ook nog een groep bij basisschool de Driemaster geopend.
Later in 2012 werd de locatie aan de rand van het bos vervangen door de huidige centraal gelegen ‘stek’ bij de Waterspeeltuin. Momenteel is er bij de Waterspeeltuin ruimte voor twee groepen opvang voor kinderen van 0-4 jaar. Daarnaast hebben we op de Driemaster locatie nog ruimte voor een KDV-groep, een peutergroep en twee BSO groepen!

Naar aanleiding van de regiobijeenkomst in Den Haag over de Wet IKK, ben ik in contact gekomen met het Waarborgfonds. Tijdens de bijeenkomst kwamen al vele actuele vraagstukken ter sprake. Bij de afsluiting kwam de persoonlijke ondersteuning aan bod en daar had ik interesse in. Er speelde bij mijn organisatie verschillende vraagstukken:

  • Wel of niet uitbreiden met nog een locatie?
  • Hoe zit het met de inzetbaarheid van een BBL'er?
  • Kan mijn pedagogisch beleidsplan beter?
  • Hoe kunnen we na de brand bij de risico-monitor het beste de RI invullen?

Samen met het Waarborgfonds heb ik goed kunnen brainstormen.  Ze hebben me geweldig geholpen door ook nog wat informatieve documentatie door te mailen. Heel fijn om eens ervaringen te kunnen delen met iemand die al veel vanuit het werkveld heeft gehoord. Het contact verliep dan ook erg vlot en fijn. Ik werd voorzien van kundig advies en ben goed op weg geholpen, kortom erg zinvol!

Heb jij ook onderdeursting nodig? Neem dan contact met ons op! 


Meer praktijkvoorbeelden lezen? Bekijk ze in dit overzicht.

Gerelateerd